Angelica Sjöstedt

Poké bowl bättre än någonsin! 🥗

Ohoj! 👋🏻 

Mitt skrivande går i linje med min tid (som för alla andra) Vi är mitt uppe i det mest avgörande och känslosamma träningsläger någonsin, vilket vi har längtat efter 👊🏼 full fokus på träning, mat och återhämtning 🙏🏻 Jag tänkte dela med mig av våran lunch som ofta är Poké bowl. Här kan man välja lite vad man vill/tycker om och detta är ett perfekt tillfälle att tillsätta en ny grönsak till kosten. Perfekt tillfälle att vara på alla grönsaks snuttar man har kvar i kylen👍🏻

Proteinet kan bestå av strimlad kyckling (kyckling ben i ugn) Eller färskt skalade räkor +ett löstkokt ägg. 

Grönsakerna:

River morot och rödbeta 

Avokade

Melon+gurka+ lite fårost 👌🏻

Tinade gröna soyabönor 

Mango blandas med koriander och örtsalt 

Grönkål !!!! Istället för din vanliga isbergssallad 

Bönor (jag kör med svarta) och/eller linser 

Quinoa, råris och/el mungbönor 

Till sist toppa med salladslök/purjolök sesamolja sesamfrön chilimayo hackade jordnötter och färsk koriander !! Bon appétit 🥗

Våran inköpslista, här får du den! 📝🍱🍲

Inköps lista 🍇


Grönsaker:

2 pack morötter

1 pack rödbeta

Potatis. Sötpotatis

Kål, Grönkål

Spenat

Purjolök / sallads lök 

avokado 2-4 st 

Gurka, Tomat

Ingefära 

Lök

Citrongräs

Grön banan, mango, ananas, melon

koriander lime persilja mynta 



Mejerier:

Kefir

créme fräsch



Konserver/tillbehör:

3 pack Bönor

1 pack majs

2 pack linser

2 pack passerade tomater

kokosmjölk

vego chili majo (Srirach mayo sauce) 

sesamolja

fisksås

risvinäger

Kycklingfond

sambaloelek

jordnötssmör 

olivolja 

linfröolja 

Frysvaror:

mango hallon

koriander

sojabönor

kyckling, räkor 



Torrvaror:

Råris, glasnudlar/risnudlar, rispapper

havregryn chiafrön linfrön nötter sesamfrön linfrön mungbönor pumpafrön flingsalt örtsalt

I särskilda mys fall. (hårda taco skal/ glutenfria mjuka bröd)

Efter denna ingandling kan du laga all mat vi lagar 🥙🥗🍜

OBS något brödbak kan till komma då jag inte alltid köper hem ingredienser för det. 

Glutenfria tortillas 🌮

Jag har aldrig kunnat baka 😫 MEN så upptäckte jag min överkänslighet mot vete. KATASTROF, jag älskar mackor!! I många år vägrade jag att ens testa baka, jag tycker inte om att bli kladdig om fingrarna. Jag bearbetade tanken på att baka länge och till slut gjorde jag mitt första försök. (Jag skulle ju bara baka liksom) men detta var stort för mig! Och till min stora glädje var detta lätt och inte alls kladdigt 🙌🏼 Jag har gjort en ganska lång och tråkig video på mina fingrar, deg och en stekpappa, typ 😂 Kolla in den för mer förståelse! OBS torr stekning i pannan.

      Recept:

  • Renee Voltaire kokosmjöl 1,5dl
  • Finax grov mjölmix 3 dl
  • Durramjöl 1dl
  • kokos olja 1dl
  • vatten ca 2-3 dl

lycka till / Angelica

 

June 02, 2017

0 kommentarer


Snabb salllad för dina smaklökar och ork ☀️🌿

 

Det är så lätt och jäkla gott! Man behöver bara köpa valfri melon (alla är lika goda till detta) feta ost och basilika. Hacka upp och servera. Jag är som sagt väldigt intresserad av näringsvärde, så ett tips spara fröna och blötlägg dem för att sedan köra i mixern till en frö och bönröra eller i en smoothie 👍🏻 Glad helg allesammans ! 

Vårrullar, clean mat och j*vligt gott!! 🥕

Recept på vårrullar

Att få äta vårrullar varje dag bara för att det är såååå gott gör min vardag lyxig, plus att man frossar i grönsaker med mycket fibrer som din tarmbiota älskar 💚 Det tar en liten stund att göra vårrullar men efter som vi är effektiva med en "mise en place" på alla grönsaker så spar vi tid, plats och disk! Jag har gjort ett collage så det blir lättare att se steg för steg. 

Vårrullar - clean mat!

Recept:

  • rispapper
  • kyckling eller räkor
  • morot rödbeta purjolök salladslök selleri bladspenat koriander
  • vego chilimajo
  • jordnötsmör

Koka upp en stor kastrull vatten till rispapper. Ställ av och låt svalna lite. Använd en mandolin till alla grönsaker. Skär dem sedan i långa remsor. Hur mycket av vad får du så klart bestämma själv, jag brukar äta 6-8 st rullar själv.

OBS låt vattnet stå en sund innan tilllagning

Lägg i ett rispapper och var snabb med att använda tex en bred träslev under rispappret och en liten sked över så du kan få upp det ur kastrullen. Det kommer gå från sprödt till slajmigt (OBS vattnet är varmt) lägg sedan ut pappret på en träskärbräda för lättare användning. Sedan fyll den med godsaker och vik ihop. 

Dipsås: fisksås sesamolja chilimajo vego 

strössel: sesamfrön/ nötter 

En väldigt smaklig måltid!
Angelica

Planera för mera tid och hälsosammare mat 🍋

Planera för mera tid och hälsosammare mat
Att planera sin mat visar både respekt för dig, den som tex skördat och för tillagningen.

Läs hela blogginlägget >

Slår ett slag för frukosten

Recept på gröten

Världens bästa gröt plus ett ägg...

Läs hela blogginlägget >