Kladdig Kladdkaka (utan socker och vitt mjöl)

Igår firade vi vår tvååring med buller, bång och en riktigt härlig kladdkaka. Ni vet den kladdigaste kladdiga som smakar alldeles himmelskt.  Den var verkligen alldeles fantastiskt fin och även den som var mest skeptisk av alla (pappan min) tyckte den var toppengod. Tvååringen käkade med god aptit och många hallon vid sidan av.

Alldeles magiskt kladdig, fylld med hälsosamma fetter som gör gott för både insida och utsida. Kommer helt klart att bjudas på igen!

Ingredienser:
3 ägg
2 dl kokosolja
2 1/2 dl kokossocker/brun sukrin
5 msk kakao
3 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
2 krm salt
1 frp kokosgrädde (lila från garant funkar toppen)
1 tsk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att smälta kokosoljan (om den inte redan är mjuk pga värmen ute), rör samman ägg och kokossocker under tiden och rör sedan ner kokosolja. Blanda samman de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner lite i taget i äggsmeten tills allt är ordentligt blandat.

Häll ingredienserna i en springform (20-22 cm i diameter) och sätt in i mitten av ugnen ca 11 minuter. Ta ut, låt svalna och servera med kokosgrädde som vispats samman med lite kakao.

Kan lova att den var toppengod även dagen efter (det lilla som vart kvar av kaka nummer två..)


Annika Dahlgren
Annika Dahlgren

Författare



Lämna kommentar