En nyttigare variant av chokladbollar

Hej på er!
Såhär i sommarvärmen tänkte jag dela med mig av ett recept som jag gärna bjuder på i fikastunder. Detta härliga recept utgörs av chokladbollar utan tillsatt socker och smör, dvs. en kalorisnålare och aningens nyttigare variant än dem klassiska chokladbollarna.
För ca 10 bollar:
12 urkärnade ekologiska dadlar
3-4dl havregryn
3-4msk kakao
3-4msk ekologiskt kaffe
3-4msk kvarg
Agave/honung för eventuell sötning
 
Hacka dadlarna och mixa dem till klet m.h.a. en stavmixer. Blanda sedan i resten av ingredienserna och smaka av. Tillsätt eventuellt mer kvarg, kakao eller sötning beroende på hur ni önskar att dem ska smaka. Rulla till bollar och toppa med exempelvis kokos.
 
Önskar ni högre proteinmängd är ett varmt tips att tillsätta That protein's veganska protein gjort på brunt ris & kako. Ni hittar det HÄR 
Smaskens, eller hur? 

 


Corinne Säll
Corinne Säll

Författare



Lämna kommentar