Vegetariskt recept på ekologisk grön bönpasta fettuccine från à la eco

I Naturalbox augusti får ni bl.a. en ekologisk grön bönpasta fettuccine från à la eco som är ekologisk, vegan, rik på proteiner å passar alla som vill äta hälsosamt. Det är en fantastisk ekologisk pasta som och det går att tillaga underbara kreativa maträtter med. Se nedan för recept på ekologisk bönpasta fettuccine från à la eco med champinjoner, zucchini, chili, basilika och parmesan.

 

 

Vegetarisk ekologisk bönpasta fettuccine med champinjoner & zucchini 

1 paket grön bönpasta Fettuccine (200 g) räcker till ca 4 portioner.

4 vitlöksklyftor.

1 spansk chili.

8-10 champinjoner.

3 dl ekologisk kokosmjölk.

Riven färsk parmesanost.

Färsk basilika.

1 mtsk kokosolja.

 

Koka pastan i en kastrull med lättsaltad vatten i ca 8 min. Vi saltade vattnet med med Himalayan Crystal Salt från Renée Voltaire. När pastan är färdigkokad och helst al dente använd ett durkslag och tillsätt sedan tillbaka pastan i kastrullen och ställ av på en kall platta. Hacka fyra färska vitlökslyftor och hacka en hel spansk chili och fräs i en stekpanna med lite kokosolja. Tillsätt sedan finhackade champinjoner och zucchini och krydda med salt och peppar. Efter ca 2 min kan du tillsätta 3 dl ekologisk kokosmjölk under en lägre värme och rör om i ca 1-2 min minuter. Smaka av pastasåsen och krydda vid behov. Häll nu över pastasåsen i kastrullen med pasta (förutsatt att du slagit av vattnet med durkslaget). Rör om pastan med pastasåsen under under låg värme. Nu är det dags för servering. Servera pastan på tallrikar och strö riven parmesanost över pastan och tillsätt färska basilikalbad.

Som dryck till denna underbara pasta kan du njuta av en kall kombucha eller ett glas vitt vin.

 

 


Ronald Domelid
Ronald Domelid

Författare



Lämna kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.