Exklusiv Intervju med Bakery & Spice

I Naturalbox "Cozy X'mas" kommer en underbar ekologisk pepparkaksdeg från Bakery & Spice lagom till julen. Vi är jätteglada att kunna erbjuda er ekologisk pepparkaksdeg i Naturalbox så att ni får en riktigt härlig ekologisk jul. Alicja från vårt team har träffat Gustav, grundaren till Bakery & Spice. Läs om detta möte här...

Alicja Chlebna Intervju med Gustav Pietsch

 Gustav Pietsch och team Naturalbox at Bakery and Spice, Torsgatan 46, Stockholm

När jag var på Bakery & Spice i Stockholm i deras butik i Vasastan fick jag möjligheten att intervjua Gustav Pietsch som är en av grundarna till detta ekologiska bageri. Här är lite information jag vill dela med er.

Naturalbox: Roligt att se att ni bakar ekologiskt bröd, sötbröd och även att ni säljer ekologisk pepparkaksdeg. Kan du berätta lite om varför ni startade Bakery and Spice och varför ni just bakar på ekologiska råvaror?

Gustav: Bakery & Spice startades 2008. Tanken var att göra något nytt, då det knappt fanns något bra bröd i Stockholm. Vi ville baka bröd på ett så enkelt sätt som möjligt, där våra grundidéer var att baka med surdeg, i stenugn och ekologiskt. Efter det har det hänt mycket i Stockholm, och vi är stolta över att ha varit en av de första på plats.

Naturalbox: Märker du att fler intresserar sig och väljer att baka eller vill köpa just ekologiskt bröd?

Gustav: Jag tror att folk blir mer och mer medvetna om innehållet i kommersiell mat, och framförallt bröd. Intresset blir bara större och större, och det märker vi av.  

Naturalbox: Vi blev jätteglada att ni började tillverka ekologiskt pepparkaksdeg. När det gäller råvarorna är det något som särskiljer ekologiskt pepparkaksdeg? Blir pepparkakorna godare?

Rent smakmässigt är det svårt att känna skillnaden på om något är ekologiskt. Anledningen till varför vi bakar ekologiskt är för att vi vill ha rena produkter utan onödiga tillsatser. Men den största anledningen till att det blir så bra är att vi har extremt duktiga bagare som kan sitt hantverk. 

Naturalbox: Har du några tips till alla där ute som vill göra sin jul lite mer ekologisk?

Gustav: Testa vårt ekologiska surdegsbröd så kommer ni märka vilken skillnad det gör på julbordet!

Tack Gustav för en snabb inblick i Bakery & Spice!

Tack Naturalbox! Ser fram emot att prova er spännande Julbox! 

I Naturalbox "COZY X'MAS" kommer alla få denna underbara ekologiska pepapparkaksdeg från Bakery & Spice. Ni kan även köpa den ekologiska pepparkaksdegen i vår fysiska butik i Oxelösund eller köpa den online hos oss på Ecoliving.se

Hälsningar, 
Alicja, Naturalbox


Alicja Chlebna
Alicja Chlebna

Författare1 kommentar

Leif Skarp
Leif Skarp

December 05, 2015

Årets pepparkakor! Fantastiskt goda!

Lämna kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.